Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η ποδηλατική διαδρομή "Σιδηρούν Παραπέτασμα" στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Από το περίπτερο του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων στο οποίο συμμετέχει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Eurovelo ενημερώνει τους επισκέπτες της 78ης Δ.Ε.Θ. για το έργο "Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας EuroVelo διαδρομής: "Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα" που υλοποιεί στις περιφέρειες Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το έργο “Iron Curtain Trail” αφορά τη σύνδεση περιοχών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με μία ποδηλατική διαδρομή μεγάλης απόστασης και την ανάπτυξη και προώθηση της διαδρομής EuroVelo 13 στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South East Europe-SEE). Εταίρος από την Ελλάδα είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση “ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” 


Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται έρευνα κατά μήκος της νέας διαδρομής στους νομούς Σερρών και Δράμας που έχει προτείνει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης για ένταξη στην τελική διαδρομή ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει η έρευνα στον νομό Έβρου.


Επίσης για το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί συνέδριο και συνάντηση των εταίρων του προγράμματος στην Θεσσαλονίκη, στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2013.

Επισκεφθείτε το περίπτερο για να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας για τις βιώσιμες μεταφορές και τον τουρισμό και να γνωρίσετε και τις υπόλοιπες 48 οργανώσεις που συμμετέχουν στο Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιούνται στην Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου