Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Προσφορές μεταφορών και τουρισμού κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo 13 - Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα.


Σειρά συναντήσεων με φορείς των μεταφορών και του τουρισμού είχε στην Αθήνα ο Γ.Φαρφαράς  εκπρόσωπος της ΜΚΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ για την δημιουργία βιώσιμων τουριστικών και μεταφορικών προσφορών στα πλαίσια του έργου ,  “Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo”  του ευρωπαϊκού προγράμματος  Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEE, http://ict13gr.blogspot.gr/) για την διαδρομή EuroVelo 13 "Iron Curtain Trail που υλοποιείται στις περιφέρειες Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.


Στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Σταθόπουλο, τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις ένταξης των διαδρομών EuroVelo στο δίκτυο Δι-Ευρωπαϊκών Μεταφορών  (ΤΕΝ-Τ) και για την συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Σ.Σιμόπουλο για την ένταξη των βιώσιμων μεταφορών και του δικτύου EuroVelo στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20. Ο κ. Σταθόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το δίκτυο και τις διαδρομές που διασχίζουν μικρές η/ και μεγάλες πόλεις και την ενσωμάτωση τους στα τοπικά ποδηλατικά δίκτυα καθώς και για θέματα ποδηλατικής παιδείας και Οδικής Ασφάλειας.


Με τον Ειδικό Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Δρ. Ν. Αθανασόπουλο, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την μελέτη ανάπτυξης συνδυασμένων μεταφορικών και τουριστικών προσφορών κατά μήκος της ποδηλατικής διαδρομής Iron Curtain Trail, στη περιοχή της Λίμνης Κερκίνη, των ιαματικών λουτρών Αγκίστρου και του οχυρού Ρούπελ και για την περιοχή του Έβρου κατά μήκος του Άρδα ποταμού. Επίσης συζητήθηκε η συμμετοχή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην εκπαιδευτική διαδρομή που προγραμματίζεται στην περιοχή του οχυρού Ρούπελ για το επόμενο διάστημα.

Στο Υπουργείο Τουρισμού είχε ενημερωτικές επαφές  με τον Δντη κ. Τσίμα της Δνσης Τουριστικών Επενδύσεων και στα τμήματα Τουριστικών Επενδύσεων και Ειδικών Μορφών Τουρισμού, στην Δ/νση Διεθνών Σχέσεων και στα τμήματα Ε.Ε και Διμερών Σχέσεων, στην Δ/νση Τουριστικής Εκπαίδευσης και στην Δ/νση Τουριστικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου