Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ετοιμαστείτε για το 1ο Τριεθνές Brevet κατά μήκος της διαδρομής Iron Curtain Trail


Ετοιμαστείτε για το 1ο Τριεθνές Brevet, τον γύρο του βουνού Μπέλες.

H διαδρομή του αγώνα περιλαμβάνει τμήματα της Ευρωπαϊκής Ποδηλατικής Διαδρομής EuroVelo 13 - Iron Curtain Trail της οποίας ο σχεδιασμός υλοποιείται το χρονικό αυτό διάστημα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης για την βιώσιμη κινητικότητα.
Εκκίνηση στις 5 Ιουλίου 8:30 πμ από το Σιδηρόκαστρο των Σερρών, με κατεύθυνση τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Μετά από 19 χλμ περνάμε τα σύνορα στον Προμαχώνα και μπαίνουμε στην Βουλγαρία. Έχοντας τον ποταμό Στρυμόνα στα αριστερά μας προχωράμε και πρίν το χωριό Μαρικοστίνοβο (Марикостиново) κάνουμε αριστερά για Πέτριτς (Петрич).
Στο 36χλμ φτάνουμε στο Πέτριτς. Στα 57 χλμ φτάνουμε στα σύνορα Βουλγαρίας-FYROM στο Ζλατεροβο. Περνάμε τα σύνορα και ποδηλατούμε στην FYROM με κατεύθυνση την πόλη Στρούμιτσα (Струмица)που βρίσκεται στο 86 χλμ. Κάνουμε αριστερά πριν την Στρούμνιτσα και κατευθυνόμαστε για λίμνη Δοιράνη. Ανεβαίνουμε βουναλάκι περίπου ~470μ και μετά κατηφορίζουμε. Στο ~120χλμ φτάνουμε στην λίμνη Δοιράνη (Дојран) και στο 130 χλμ περνάμε τα σύνορα και μπαίνουμε Ελλάδα.. 
Στο χωριό Δροσάτο στο 135χλμ, κάνουμε δεξιά πρός Κιλκίς και στο 143 αριστερά για Ροδόπολη στον παλιό δρόμο Κιλκίς-Μαυροπλαγιάς. Η Μαυροπλαγιά είναι στο 163 χλμ. Ανεβαίνουμε ένα βουναλάκι ~580μ και στο 181 χλμ φτάνουμε στην Ροδόπολη. Ακολούθως περνώντας πάνω από την λίμνη Κερκίνη επιστρέφουμε στο Σιδηρόκαστρο έχοντας διανύσει μόλις…218 χλμ.

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/events/1425942511001479/?source=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου